2018.05.08   Najduzi stol PLAKATU organizaciji Turističke zajednice Općine Velika i KUD-a “Ivan Goran Kovačić" Velika, a pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, održava 28. Međunarodna smotra folklora „Čuvajmo običaje zavičaja" u Velikoj, 25., 25. i 27. svibnja 2018. godine.
U sklopu Smotre folklora po deveti put održava se i Najduži stol u Hrvata koji pripremaju stanovnici Općine Velika, udruge s područja Općine Velika te naši gosti iz svih krajeva Hrvatske, ali i iz susjednih zemalja. Također, već prve godine u Najdužem stolu sudjelovao je i velik broj tvrtki, obrtnika i ugostitelja iz Požeško- slavonske županije, ali i iz drugih dijelova RH. Svake godine još veći broj, a vjerujemo kako će se taj pozitivni trend nastaviti i ove godine.
Želimo Vam ukazati na neke informacije o Smotri folklora „Čuvajmo običaje zavičaja". Prošlogodišnja smotra održala se po 27. put, a u sklopu Smotre i Najduži stol u Hrvata po sedmi put. Smotra folklora traje tri dana, a u sklopu Smotre može se pronaći za svakoga ponešto. Tako ove godine u petak, 25. svibnja, imamo koncert MIROSLAVA ŠKORE, a nakon koncerta druženje uz domaći Libreto band u velikom šatoru. U subotu, 25. svibnja, Najduži stol u Hrvata, fešta uz tamburaše do dugo u noć. Povorka i nastupi KUD-ova iz svih krajeva „Lijepe naše" i susjednih nam zemalja održava se u nedjelju, 27. svibnja.
Moramo istaći da je prošlogodišnju smotru popratio velik broj medija te su objavljeni prilozi i izvještaji u svim lokalnim medijima, ali i na državnim televizijama, radio postajama te u dnevnom tisku diljem Hrvatske, a smotru je u tri dana posjetilo više od 10.000 posjetitelja.

Prijavnica...