U Splitu je u utorak potpisano 20 ugovora po kojima je iz europskog socijalnog fonda osigurano 103 milijuna kuna za unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i školskog odgoja i obrazovanja, to jest dječjih vrtića diljem Hrvatske.

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, koja je uručila ugovore potpisnicima, istaknula je kako je ovih 103 milijuna kuna dio od ukupno 300 milijuna kuna sredstava iz Europskog socijalnog fonda kojim će se financirati zapošljavanje odgojitelja u dječjim vrtićima te eventualno zapošljavanje pomoćnog osoblja i kuharica.

Općina Velika kandidirala je pri ovom fondu projekt pod nazivom: Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja –„I poslijepodne u vrtiću“

Rezultati projekta su definirani kao:
1. Osigurane usluge za djecu rane i predškolske dobi koje doprinose ravnoteži poslovnog i obiteljskog života (Pružene usluge poslijepodnevnog rada vrtića – zaposlenje odgojitelja, spremačice, kuharice na 29 mjeseci).
2. Razvijanje posebnog programa; Program podrške darovitoj djeci
3. Nabavljanje opreme

„I poslijepodne u vrtiću“ doprinosi poboljšanju kvalitete života obitelji čiji članovi koriste ( ili će koristiti) usluge dječjeg vrtića u Velikoj, podrazumijeva unaprjeđenje usluga rada vrtića, nadogradnjom postojećih programa, uvođenje novog posebnog programa, angažmanom stručnog suradnika, uvođenjem poslijepodnevnog rada vrtića, što rezultira boljom ravnotežom poslovnog i privatnog obiteljskog korisnika njegovih usluga, ali i sveukupnom boljom kvalitetom rada i pružanja usluga vrtića.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u 100% iznosu u vrijednosti od 965.737,57 kn potpisao je načelnik općine velika Vlado Boban.