Otvoreno Reciklažno dvorište u Velikoj

Otvoreno Reciklažno dvorište u Velikoj

U Velikoj je otvoreno novo Reciklažno dvorište u Velikoj vrijedno 3,3 milijuna kuna. Otvaranju Reciklažnog dvorišta nazočio je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, glavna tajnica Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Andrea Bartolić, savjetnica direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Ljiljana Bukovec, požeški gradonačelnik Darko Puljašić, gradonačelnica Grada Pleternice Antonija Jozić, načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić, načelnik Općine Velika Vlado Boban, zamjenik načelnika Općine Velika Ivica Potočanac, vijećnici Općinskog vijeća općine Velika, te drugi gosti.

Projekt izgradnje Reciklažnog dvorišta sufinanciran je sa 85% sredstvima Europske unije, kroz program Ministarstva zaštite okoliša i energetske učinkovitosti te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Udio od 15% Općine Velika sufinanciran je kroz projekt Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Radove na izgradnji i opremanju Recikalžnog dvorišta u Velikoj izvodila je tvrtka Promet građenje d.o.o. iz Požege, nadzor nad radovima izvodila je tvrtka Profi projekt iz Trenkova. Projekt Reciklažnog doviršta izradila je tvrtka Respect-ing iz Osijeka. Upravljanje projektom provodila je tvrtka HM projekti, dok su informativno – edukativne aktivnosti provedene od strane tvrtke Symbol.

Reciklažno dvorište će omogućiti stanovnicima s područja općine Velika odlaganje više od 30 vrsta razdvojenog otpada te tako sačuvati okoliš i prirodu. Velika većina takvog otpada koji će se sada biti odlagan u Reciklažno dvorište odlagan je u prirodi na divljim deponijama.

Načelnik Boban je direktoru tvrtke Komunalac Požega Josipu Vitezu, koji će dalje upravljati s Reciklažnim dvorištem uručio sve ključeve Reciklažnog dvorišta. Reciklažno dvorište počet će s poslovanjem s građanima od 13. srpnja.